Egen socker-labb
Matrial:
Vatten, Bägare och strösocker.
Hypotes:
Jag tror att om man har mycket vatten så går det snabbare än om man har lite vatten.
Genomförande:
Jag hällde i 50 ml kallt vatten i en bägare. jag hällde i en tesked socker. Samtidigt som jag hällde i sockret började jag ta tid och röra om. det tog 1min och 27s.
Sen hällde jag i ca 113ml kallt vatten och gjorde samma sak.Det tog 1min och 8s.
Sen hällde jag i 200ml kallt vatten i en bägare och gjorde samma sak. Det tog 56s.
Resultat:
Det tog längre tid om man hade lite vatten.
Slutsats:
Det tar mindre tid om man har mycket vatten, och det tar längre tid om man har lite vatten.
Här är ett diagram av resultaten.

Vatten, Bägare och strösocker.
Hypotes:
Jag tror att om man har mycket vatten så går det snabbare än om man har lite vatten.
Genomförande:
Jag hällde i 50 ml kallt vatten i en bägare. jag hällde i en tesked socker. Samtidigt som jag hällde i sockret började jag ta tid och röra om. det tog 1min och 27s.
Sen hällde jag i ca 113ml kallt vatten och gjorde samma sak.Det tog 1min och 8s.
Sen hällde jag i 200ml kallt vatten i en bägare och gjorde samma sak. Det tog 56s.
Resultat:
Det tog längre tid om man hade lite vatten.
Slutsats:
Det tar mindre tid om man har mycket vatten, och det tar längre tid om man har lite vatten.
Här är ett diagram av resultaten.

Kommentarer
Trackback