Socker labb

I tisdags gjorde vi en labb som handlade om att man skulle göra socker till sockervatten. Vi andvände oss av: strösocker och vatten.
Först fick alla samma saker att hålla på med (kallt vatten och sockerbitar), det tog ganska lång tid. Sen tog Håkan fram varmvatten, en stor borste, en stor skål och florsocker. Alla sa att han fuskade bara för att han hade varmt vatten och sånt, han erkände det men sa att det han ville var att få oss förstå vad han ville lära oss, altså att alla behöver ha samma förutsättningar för att kunna utföra samma labb.
Vi hällde i strösockret i en bägare fylld med vatten. Precis när man hällde i sockret skulle man starta ett tidtagarur. När allt socker var borta skulle man stoppa tidtagaruret. Men själva poängen var att alla grupper skulle ha olika varmt vatten. En grupp hade hett vatten, en grupp hade ljumet vatten, en grupp hade ljumet, kallt och en grupp hade iskallt vatten. Det Håkan ville komma fram till var att det gick fortare att göra sockret till vatten om man hade varm vatten. Sen i slutet gjorde vi ett diagram av resultaten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0